14 Eylül 2010 Salı

Biberli Ekmek Antakya Usulü


Bu hamur isini bizim burda oturan Nimet Teyzemde yemistim kendisi Antakyalidir onlardan bir cok yemek ve meze türlerini ögrendim .Kendimce sizlerle paylasmak isterim yanlislarim olursa afola tarifimize gelince: ben genellikle hamurumu 1 kilo undan yaparim , 1 tane yas maya , tuz ve su (isterseniz sütte koyabilirsiniz) kulak memesi kivaminda hamuru yogurup mayalanmaya birakalim o arada biberli icimizi hzirlayalim : 1 kilo salcalik veya dolmalik kirmizi biberi mutfak robotunda kiyiyoruz:malzeme ölcüleri arzuya göre degisebilir

1/2 kilo beyaz peynir

4, 5 yemek kasigi susam

arzuya göre kirmizi pulbiber

1/2 cay bardagi sivi yag

koyu olursa göz karari su malzemelerin hepsini karistirip bekletiyoruz. Dinlenen hamurumuzu 5 veya 6 esit parcaya bölüp merdane yardimi ile yuvarlak pizza seklini veriyoruz .Üstüne biberli icimizden esit miktarda döküp firinda alti kizarana kadar pisirip ilik olunca afiyetle yeriz .Afiyet olsun.( Ic malzemesi cok olursa buzluga atabiliriz.Ben kirmizi biberlerin bol zamaninda alip robottan cekip buzluga atiyorum . Kisin kullaniyorum)

1 yorum:

  1. yengee ellerine sağlık cok lezzetli duruyolar cok canm istediiiii

    YanıtlaSil