14 Eylül 2010 Salı

yumusak acma

Bu acmayi arkadasim Emirde yedim ve bayildim gercekten cok güzel resmen cerez gibi ye ...kiloyu hesaplama...gelelim tarifine : 1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi soguk süt
1 su bardagisivi yag
1 tane yas maya
1/2 su bardagi toz seker(fazla olur diye korkmayin)
2 yumurta beyazi
bir tutam tuz ve hemen hemen 1 kioya yakin ( bir su bardagi az) un malzemenin hepsini güzelcene yoguralim. (elimize yapisan cok yumusak bir hamur oluyor) Yogurma legenimizde güzelcene kabartalim sonra hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparip elimizle (yapisirsa sivi yag yardimi ile ) acalim .Icine arzuya göre peynir, zeytin koyabiliz.Ay bicimi vererek tepsiye dizelim üstüne ben sahsen yogurt ve pekmez sürüyorum yumuta kokusunu sevmedigimiz icin ama siz yumurta sarisini sürebilirsiniz.Hamuru tepside yarim saat dahada fazla olabilir bekletelim .180° firinda kizarana kadar pisirelim. Afiyet olsun

2 yorum: